BIOGRAFIA DE NÚRIA PICAS I ALBETS



BIOGRAFIA DE LA NÚRIA PICAS

 
La nostra classe ha triat l’atleta Nuria Picas i Albets.
Va néixer el dia 2 de novembre de 1976 a Manresa (Bages). Actualment viu entre Berga i la Vall de Boí.

El massís de Montserrat la va veure néixer i créixer com una esportista.  De petita era moguda, curiosa i trapella. És aquí, on va descobrir el món de la muntanya que li van transmetre els seus pares des de ben petita. Va ser instruïda en el món de l’esport i la natura, per això, sempre ha estat lligada a aquests elements.  De petita, li agradava escalar i anar en bicicleta, i somiava en ser bombera i al final ho va aconseguir!

La Nuria té dos fills bessons de 7 anys però no els hi agrada gaire córrer. Gairebé sempre l’esperen al punt d’arribada per acompanyar-la a la final.
 
Els seus esports preferits són anar amb bicicleta de muntanya, córrer ultra maratons de muntanya, alpinisme, raids d’aventura… quina força i valentia que té!




La seva primera cursa va ser la Marató de l’Aneto i tenia 22 anys, i va quedar en tercera posició. Des de llavors no ha parat de participar en curses i de guanyar moltes medalles i copes arreu del món. Mireu, mireu... el 2010 va fer la cursa Mount Kinabalu Climbathan i va guanyar la medalla d’or, el 2012 va guanyar or en el Campionat del Món d’Ultra Trail i també Tranvulcania TNF Australia 100, ha fet curses a Hong Kong, la Marató Transgrancanaria, Curses dels Templers, Ultradistàncies Cavalls de Vent, SkyGame, Ultra-Trail du Mont-Blanc i de Mont Fuji... ha participat en més de 30 curses arreu del món. Però també va fer una expedició al Malaku, Nepal, conjuntament amb altres alpinistes. Com podeu veure, és una atleta molt inquieta!!!


Per acabar, també cal dir que és membre de la selecció catalana de curses de muntanya, Buff Pro Team i Leksport.

Si la voleu conèixer millor, entreu a … NuriaPicas



 

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIOGRAFIA: RAMON OMS

PRESENTACIÓ